Bygning set fra syd
Vores bygning set fra Nord
Bygning set fra vest
Kirkeskoven i Hostrup hvor vores skovhytte ligger
Bygning set fra syd
Kærvej 22, Jejsing, 6270 Tønder, Tlf.: 74 92 87 10
Nyheder

 

Så kom den skønne vinter endelig med sne, frost og kulde. Det er skønt, at være ude at lege i sneen. Kælke ned af bakken, lave smadder af sne og jord… bare skønt.

Året 2018 er nu overstået, og blev et travlt år i BørneUniverset. I april måned var vi oppe på vores maksimum i småbørnsgruppen. Vi har også været to uger ude i Sandholm Spejderhytte, og vi har været på vadehavsudflugt. To personale har taget en diplomuddannelse, og vigtigst af alt, så har vi bare nogle skønne børn og forældre, som hver dag møder op med et stort smil.

Nu hedder det så 2019, og vi er stille og roligt kommet i gang… eller det vil sige, at her alene i januar måned, er der sket en masse. Der er blevet opsat to helt nye vipper på legepladsen. Én oppe foran ved gyngerne, samt én nede hvor den nye bålhytte skal stilles op. Jamen hov; bålhytten er da allerede stillet op. Selvom planen hed februar og marts måned, så har Lærkely allerede været i gang med bålhytten, så den nu er færdig og klar til brug. Det eneste der mangler, er et par pyntelister, som dog først kommer på, når vejret med grader, da det er for farligt for folkene, at skulle klatre rundt på det glatte tag. Så allerede nu i januar er der sket en masse i Jejsing BørneUnivers.

Betyder alt det så, at vi skal slappe af i resten af 2019? Nej nej!

Så snart frosten er kommet af jorden, så går Kjelkvist i gang med deres store opgave. Der skal lægges fliser helt ned til bålhytten, så personalet kan køre derned med deres madvarer, og så skal der etableres nyt underlag og bålsted inde i hytten. I forlængelse af fliserne, laves et stisystem af stenmeld med mange små bakker,  hele vejen rundt om den store kælkebakke. På den måde får vi vores egen lille bmx-sti. Det vil betyde at børnene vil kunne cykle og køre hele vejen rundt om den store bakke, hvilket gør at hele vores område, helt ned til pilehytterne, vil blive mere attraktivt.

Hos vores småbørnsgruppe, skal der også lægges de sidste par meters fliser, så vi kan komme tørfodet rundt med barnevogne, og så børnene kan cykle hele vejen rundt. Samtidig overvejer vi, om vi skal have genetableret en lille sti af stenmel, ind gennem tunnelen på bakken.

Derud over skal vandtanken til vandlegen flyttes, så den står i forbindelse med vandlegen. På den måde, skal man ikke gå frem og tilbage med vandet.

Sidste weekend i februar, er Jejsing BørneUnivers med på Tønder Messen i Fritidscenteret. Vi vil gerne ud og møde nye forældre og vise omverdenen hvad vi alt kan tilbyde. F.eks. er der i hele Tønder kommune kun tre institutioner der har en madordning hvor ALT er inkluderet, og her er vi den ene af disse. Også det at vi har egen skovhytten hører til sjældenhederne, og så har vi jo også nogle skønne rammer, både inde og ude her på adressen. Vi har igen i år mange forældre, der vælger at tage en køretur på 5 minutter ekstra, for at komme herud, da de føler vi kan give deres børn det bedste.

For eksempel var der en mor, der i sidste uge var blevet kontaktet af pladsanvisningen, da der nu var en plads inde i Tønder til hendes datter. Men som både mor og far havde sagt… ”hvorfor flytte vores barn, når hun allerede går i verdens bedste børnehave”. Det er skønt, at så mange har fået øjnene op for, hvor meget mere man kan få, ved blot at køre de 5 minutter ekstra.

Til slut skal der her fra huset lyde en stor tak til alle forældre, for det skønne samarbejde vi har haft i 2018. Også en stor tak, til både bestyrelsen i BørneUniverset og til bestyrelsen for Støtteforeningen, for det kæmpe engagement I lægger i, at gøre jeres børns daginstitution endnu bedre. Uden jer ville vi f.eks. ikke have haft råd til bålhytten, til at få lagt de mange fliser, til at få lavet bakkelandskab og bmx-sti. Alt sammen noget der kan lade sig gøre på grund af jer, og så kommer alle byens borgere til gode. I har også lagt mange timer i at få renoveret skovhytten og afsat en hel dag til at få stillet de nye vipper op.

En stor tak til jer alle, for at gøre Jejsing BørneUnivers endnu bedre. TAK